Om mig

Birgitta Thulén

Jag är examinerad hundinstruktör och arbetar med mjuka metoder som utgår från modern forskning.

Jag har arbetat många år med barn i förskola och skola men även på högskolan med utbildning inom specialpedagogik.  Mina tidigare erfarenheter är till stor hjälp när jag nu startar mitt eget företag Bra hundar. Mitt mål att du ska må bra med din hund.

I maj fortsätter jag att utbilda mig till hundpsykolog. Min ambition är att komplettera min hundpsykologutbildning med en utbildning i massage för hundar.

Erfarenheter av hundar

Jag har erfarenheter av hund redan under mina första år då mina föräldrar hade en blandrashund. Min första egna hund, en golden retriever, fick jag som 10-åring. Därefter blev de en blandrashund, en omplaceringshund genom Hundstallet och när barnen var små hade vi en collie.  Med alla hundar har jag gått olika kurser på Brukshundsklubben, idag är jag även aktiv i styrelsen som vice ordförande i Vällingby Brukshundsklubb.

För snart tre år sedan kom Bimse, en pumi, in i mitt liv. Det är en pigg ras som kräver aktivering och vi har så roligt tillsammans. Vi har gått valpkurs, unghundskurs, nybörjar- och fortsättning agility och nu har vi börjat på rallylydnad.

Utbildningar
Förskollärarutbildning 1977-78
Specialpedagogutbildning 1996-1999
Fil.mag. i pedagogik med inriktning i specialpedagogik 2001
Rektorsprogrammet 2007- 2009
Ledarstudion 2013
Hunden och vi: föreläsning med Per Jensen
Certifierad Hundinstruktör 2019- 2020
Mental aktivering: föreläsning med Anders Hallberg 

Att leva med hund: föreläsning med Per Jensen 2020